<< | LyX grafikus túra | Több szöveg beírása >>

Ezek az oldalak illusztrálják, hogyan hozzon létre és szerkesszen egy egyszerű LyX fájlt. A célunk az, hogy rendesen meg tudja ismerni, hogyan működik a LyX és hogy ez milyen jó választás lehet önnek.


Magyarázó szöveg Képernyőnézet Papír nézet
A LyX induló képernyője elég egyszerű. Az első amit lát, az a következő:
Egy fájl megnyitásához, kattintson a File menü Open elemén.
A fájl dialógus ablakban (amit sok különböző helyen használunk a LyX-ben), egyszerűen írja be a fájl nevét vagy kattintson kétszer a nevén a böngészőben.
Ha egy új fájlt szeretne készíteni, egyszerűen válassza a File→New-t. Ez megnyit egy alap szerkesztő képernyőt.
Akkor most kezdjük el beírni a címet (a bal oldalon látható). Ha most kinyomtatnánk a dokumentumot vagy kérnénk róla előnézetet (Dokument→View), ez egy A4 papírként fog kinézni (a jobb oldalon látható).
Most mondjuk meg a LyX-nek, hogy ez egy cím. Megjegyzem, nem mondjuk neki, hogy igazítsa középre vagy módosítsa a beűméretet és vastagítsa ki. A LyX minderről maga gondoskodik. Egyszerűen kattintson a "Környezetek" menün (a File menü alatt, aminek az alapértéke "Standard"), és görgesse le amíg meg nem találja a "Title"-et.
Ahogy láthatja, a LyX a "megfelelő dolgot" teszi. Megjegyzem a dátumot magától hozzáadja - semmit sem kell csinálnia hozzá.
Adjuk hozzá a szerző nevét; írja be a nevet,
Görgesse le a környezetek menüt és keresse meg az "Author"-t, majd kattintson rajta. Es újra, a LyX a megfelelő dolgot teszi.
------------------------------------------------------------

<< | Walkthrough | Több szöveg beírása >>