Download

A LyX korszerű szövegszerkesztő program — arra bátorít, hogy a szöveges dokumentumok írásakor ne azok végső alakjára (WYSIWYG), hanem a szerkezetére (WYSIWYM) helyezzük a hangsúlyt.

A LyX egyesíti a TeX/LaTeX erejét és hatékonyságát a grafikus kezelőfelületének egyszerű használhatóságával. Ennek eredményeként világszínvonalon képes (egy teljesen integrált képletszerkesztővel) matematikai szövegek valamint strukturált dokumentumok, pl. tudományos-technikai cikkek, szakdolgozatok és könyvek előállítására. Ezenfelül a tudományos közlés olyan alapvető tartozékai, mint a hivatkozáslista és tárgymutató egyszerűen elérhetők benne. Ám arra is használhatja a LyX-et, hogy levelet, regényt, forgatókönyvet vagy színdarabot írjon. A programba számos, jól megtervezett, kész dokumentum formátum is be van építve.

A LyX azok számára készült, akik azt akarják, hogy művüknek mindjárt elsőre nagyszerű külalakja legyen. Vége a formázási beállítgatásoknak, a betűalakokkal való "maszatolásnak" vagy az oldaltörések végnélküli javítgatásának. Ön csak ír. A képernyőn a LyX éppolyan, mint bármelyik más szövegszerkesztő; a kinyomtatott dokumentumnak azonban — vagy a számtalan kereszthivatkozással teli PDF-fájlnak, mely szintén könnyedén elkészíthető — aligha akad párja.

A LyX-et a Szabad szoftver/Nyílt forráskód licenc alapján terjesztjük. Futtatható Linux/Unix, Windows, és Mac OS X operációs rendszerekben, és számos nyelven elérhető.

Friss híreink

LyX 2.3.7 released. (January 7, 2023)

LyX 2.3.6.1 released. (January 3, 2021)

LyX 2.3.6 released. (December 1, 2020)

LyX 2.3.5.2 released. (June 30, 2020)

LyX 2.3.5 released. (June 7, 2020)

További hírek...