A LyX egy nyilt forrású projekt, aminek a célja egy nagyszerű ingyen elérhető program bárkinek. A LyX-et önkéntesek fejlesztik szerte a világban. A munkát a szabadidőnkben végezzük, megteszünk minden tőlünk telhetőt, de szükségünk van a segítségére a folyamatos fejlődéshez! Akár programozó akár nem, a tapasztalata kapóra jöhet. Amennyiben kérdése van azzal kapcsolatban mit tehet a LyX-ért, küldjön egy levelet a fejlesztői levelezői listára és mi biztosan kitalálunk valamit.

1.  Van egy kis nélkülözhető pénze?

Amennyiben támogatni szeretné a LyX fejlesztését, kérjük fontolja meg a pénzbeli hozzájárulást. Lásd a támogatás oldalt vagy írjon Lars Gullik Bjønnes-nak további információért, hogyan tudja a pénzét eljuttatni Norvégiába vagy hogyan tudjuk a hozzájárulását elfogadni.

2.  Ismeri a C vagy a Python nyelveket?

Amennyiben ön egy programozó és tud programozni C++ vagy a Python nyelveken, kérem fontolja meg a közreműködést a programozási feladatokhoz. Van egy oldalunk amely leírja a fő céljainkat az elkövetkező verziókhoz és egy listánk egy nagy csokor feladattal és funkció kérelemmel felhasználóinktól. Reméljük, ezeket a funkciókat végül be tudjuk építeni a programba. Bármikor kapcsolatba léphet velünk amennyiben kérdése merül fel. Egy jó kiindulópont a hibakövető rendszerben található hibák megnézése.

Hát, szerezze meg a legfrissebb SVN változatot, és nézzen bele a kódba, és nézze meg van-e valami, amibe szívesen bele szeretne bonyolódni. Lépjen velünk kapcsolatba a LyX fejlesztői levelező listán és megpróbáljuk elindítani.

Ne felejtsen el rápillantani a hivatkozások oldalra. Ez az oldal tartalmaz sok fejlesztői terv dokumentációt, sok ajánlott kódolási hivatkozással.

3.  Ön egy LyX kulcs felhasználó és/vagy jó író?

Ha ön egy tapasztalt LyX felhasználó, segíthetne a dokumentációs munkában. A LyX dokumentáció már így is elég jó, de a LyX fejlesztése gyorsabban halad, mint ahogy a dokumentációs csoport dolgozni képes! Így hát, ha tudja hogyan kell használni a LyX-et vagy szeretné azt megtanúlni, töltse le a legfrissebb dokumentációt SVN-ből és olvassa el a bevezetést (elérhető a LyX Segítség menüből), amely tartalmazza, hogyan működjünk közre a dokumentációs munkában.

Egy másik mód, ha rendelkezik elég tudással a LyX-ről, ha feliratkozik a felhasználói levelező listára és segít ott megválaszolni a kérdéseket.

4.  Ismeri az Angolt és egy másik nyelvet?

A LyX-et és a dokumentációját angol nyelven fejlesztjük. Habár, sok LyX fejlesztő és felhasználó ír és beszél más nyelveket. Közreműködést a LyX honosításához mindig örömmel fogadjuk. Nézze meg a Honosítás oldalt ahol megtalálja, milyen módokon tud segíteni.

5.  Van némi szabad lemez kapacitása és sávszélessége?

Támogassa a LyX-et tárhellyel és sávszélességgel úgy, hogy tükörszerver lesz FTP letöltésekhez.

6.  Van némi tapasztalata grafika/web design-ban?

Örömmel üdvözöljük a grafikai gyakorlattal rendelkezőket, hogy segítsenek a weboldalunk és a programounk kinézetének fejlődésében. Ha képes közreműködni az ön művészi vénájával, kérem küldjön egy levelet a fejlesztői levelező listára!

7.  Van egy ötlete?

Ha lenne egy menő ötlete egy új funkcióval kapcsolatban vagy csak úgy általában a LyX-el kapcsolatban, kérjük ossza azt meg velünk. minél több a visszajelzés, annál jobban tudjuk hogyan priorizáljuk a fejlesztési munkát.