Ajánlott olvasnivaló

Amennyiben szeretne közreműködni a LyX fejlesztéséhez, töltse le a forráskódot Subversion-ból. Azt fogja tapasztalni, hogy a LyX C++-ban készült. Ezért elvárjuk azt, hogy legyen némi tapasztlata C++ és Objektum Orinetált programozásban.

A LyX 1.1 verziója óta használjuk a Standard Template Library-t (STL) a legtöbb adatszerkezethez. Lásd az online hivatkozásokat amelyeket a mi fejlesztőink ajánlanak. Van pár egyszerű kódolási szabályunk is, amikhez megpróbálunk következetesen ragaszkodni.

Ajánljuk továbbá, hogy olvasson egy néhányat a következő könyvek közül:

Szerző(k)CímVélemény
STL-ről
David Musser
bookpool
STL Tutorial & Reference GuideÁtfogó tankönyv és referencia kézikönyv az STL-ről
Matthew H. Austern
bookpoolamazon
Generic programming and the STLHaladó STL felhasználóknak. Sokkal részletesebben és nagy mélységben tárgyalja az STL-t.
Objektum Orientált Tervezés-ről
Erich Gamma et al.
bookpool
Design Patterns, Elements of reusable OO softwareA minták ugyanazt a szerepet töltik be a OO tervezésben, mint az építészetben vagy a mérnöki munkában, segítenek komplex rendszerek elkészítésében.
Ivar Jacobson et al.
bookpoolamazon
The Unified Software Development ProcessJóval továbbmegy az objektum orientált analízisen és tervezésen, olyat technikák felé, amelyek támogatják a teljes szoftver fejlesztés életciklusát.
Grady Booch et al.
bookpool
The Unified Modeling Language User GuideHasznos azon fejlesztőknek, akik nem ismerik az UML-t, illetve azon tapasztalt fejlesztőknek, akik meg szeretnék tanulni, hogyan használják az UML-t bonyolult problémákhoz.
James Rumbaugh et al.
bookpool
The Unified Modeling Language Reference ManualPontos hivatkozások az UML-ről az eredeti tervezőktől.
C++-ról
Scott Meyers
bookpool
More Effective C++Bemutat számos trükköt, mint trükkös mutatók (smart pointers) és többszörös kezelők (dispath) lekezelésének módját stb.
Jeff Alger
amazon
Secrets of the C++ MastersEzt a könyvet teljes egészében a trükkös mutatóknak (smart pointers) szánták és azon csodálatos dolgoknak, amiket megtehetünk velük. Tárgyalja továbbá a homomorfikus osztály hierarchiákat is.
Bjarne Stroustrup
bookpool
The C++ Programming Language, Third EditionA C++ nyelv jellemzőinek és a sztandard könyvtári komponensek átfogó ismertetése. Alap referencia.
Herb Sutter
bookpool
Exceptional C++: 47 Engineering Puzzles, Programming Problems, and Exception-Safety SolutionsKiváló könyv, sok bepillantást nyújt.

Online hivatkozások

C++-ról

A C++ jegyzetek könyv ajánlott azoknak, akik tudnak C-ben programozni és meg szeretnének tanulni a C++-t de nem szeretnének könyvet venni:

 http://www.icce.rug.nl/documents/cplusplus/

További C++ tanfolyamok és tankönyvek online:
http://www.desy.de/user/projects/C++/Learning.html
http://www.cs.wustl.edu/~schmidt/C++/.

Néhány érdekes C++-al kapcsolatos cikk: http://pobox.com/~oleg/ftp/c++-digest/

STL-ről

Az SGI STL dokumentació (nagyon jó STL-ről): http://www.sgi.com/tech/stl/

David Musser oldala: http://www.cs.rpi.edu/~musser/stl-book/