<< Képletek használata | LyX grafikus túra | >>

A LyX másik erőssége az irodalomjegyzék kezelés. A LaTeX-BibTeX formátummal, közvetlen hivatkozhat irodalmi adatbázisból. Válassza az Insert->Lists & TOC->BibTeX Reference-t ott, ahol be szeretné illeszteni az irodalomjegyzéket (rendszerint a dokumentum végén)
Ez egy újabb dialógusablakot nyit, ahol ki tudja választani az adatbázist és a stílus-fájlt (ami a hivatkozások kinézetéért felelős)
Most már egy szimpla kattintással hivatkozhat az Insert->Citation-ra kattintva, ami megnyitja az Hivatkozás dialógusablakot. Válassza a kívánt bejegyzést és már kész is van. Szerző-Év stílus (Lamport 1987) szintén támogatott.
Kapni fog egy új szürke betétet a LyX-ben; a referenciák és az irodalomjegyzék listája automatikusan elkészül.
Most tudom, hogy a legtöbben azon töprengenek kattintanak a "mailto:" címen az oldal alján, hogy tájékoztassanak rosszul írtam az "authority"-t a dokumentumban. Persze! Ez jogos. Engedje meg, hogy bemutathassam a helyesírás javítót. Kattintson az Edit->Spellchecker-re az elindításához. A rosszul írt szavunk ki lesz emelve. kattintson a helyes formán és a "Replace word"-n, és a hibánk kijavítódik.
Megjegyzem a lábjegyzet betét "összecsukódik" kattintva a "foot" betétre. Ezzel a módszerrel nem zsúfoljuk tele a képernyőt szöveggel. Rendben, tüntessük csak el. A szöveg kiemeléséhez, írja be a szöveget,
jelölje ki, majd kattintson a "!" gombon. Ez átváltoztatja a szöveget "emphasize"-re, ami éppen döltté teszi a szöveget.
Majdnem minden TeX és LaTeX parancsot be lehet szúrni egy LyX fájlba. Ha a LyX alapból nem támogatja azt a LaTeX direktívát amire éppen szüksége van, csak szúrjon be (ebben az esetben tiszta TeX) kódot egy ERT betétbe (Insert->TeX). Gyönyörű ...

<< Képletek használata | LyX grafikus túra | >>