Download

A LyX korszerű szövegszerkesztő program — arra bátorít, hogy a szöveges dokumentumok írásakor ne azok végső alakjára (WYSIWYG), hanem a szerkezetére (WYSIWYM) helyezzük a hangsúlyt.

A LyX egyesíti a TeX/LaTeX erejét és hatékonyságát a grafikus kezelőfelületének egyszerű használhatóságával. Ennek eredményeként világszínvonalon képes (egy teljesen integrált képletszerkesztővel) matematikai szövegek valamint strukturált dokumentumok, pl. tudományos-technikai cikkek, szakdolgozatok és könyvek előállítására. Ezenfelül a tudományos közlés olyan alapvető tartozékai, mint a hivatkozáslista és tárgymutató egyszerűen elérhetők benne. Ám arra is használhatja a LyX-et, hogy levelet, regényt, forgatókönyvet vagy színdarabot írjon. A programba számos, jól megtervezett, kész dokumentum formátum is be van építve.

A LyX azok számára készült, akik azt akarják, hogy művüknek mindjárt elsőre nagyszerű külalakja legyen. Vége a formázási beállítgatásoknak, a betűalakokkal való "maszatolásnak" vagy az oldaltörések végnélküli javítgatásának. Ön csak ír. A képernyőn a LyX éppolyan, mint bármelyik más szövegszerkesztő; a kinyomtatott dokumentumnak azonban — vagy a számtalan kereszthivatkozással teli PDF-fájlnak, mely szintén könnyedén elkészíthető — aligha akad párja.

A LyX-et a Szabad szoftver/Nyílt forráskód licenc alapján terjesztjük. Futtatható Linux/Unix, Windows, és Mac OS X operációs rendszerekben, és számos nyelven elérhető.

Friss híreink

LyX 2.2.1 released. (July 25, 2016)

LyX 2.1.5 released. (June 20, 2016)

LyX 2.2.0 released. (May 27, 2016)

LyX 2.2.0 rc 1 released. (April 14, 2016)

Mailing lists are up again (January 1, 2016)

További hírek...